(+359) 884 712222 | 52 12222 estemedclinic@gmail.com

Лифтинг с конци

Лифтингът на лицето (конец) е минимално инвазивна процедура за мезотерапия. Състои се в пробиване на кожата и след това въвеждане на синтетични или метални нишки в нея. Тези нишки трябва да образуват или по -скоро да укрепят кожата. Ефектът от подобно стягане може да продължи 3-4 години, така че този вид процедура е много често срещан начин за подмладяване на лицето. Предимствата на този метод са: кратък период на рехабилитация и относително нисък риск от усложнения. Поради тези предимства повдигането на конци е достойна алтернатива на хирургичния фейслифт.

Показания за повдигане на конеца. Индикацията може да бъде свързани с възрастта промени, придружени от увиснали бузи, появата на «гънки» по кожата, образуване на гънки и влошаване на контурите на лицето. Процедурата може да бъде ефективна и при локално отлагане на подкожна мазнина върху брадичката (двойна брадичка), но за по -траен ефект трябва да се комбинира повдигане на конци с ментопластика.

Същността на метода. Повдигането на нишки е процедура за подсилване (укрепване чрез укрепване на рамката на конеца) на лицето. Основата на метода е въвеждането на специални нишки под кожата. Материалът може да бъде метал (например злато), силикон, различни киселини и други вещества, които имат сходни свойства с елементите на дермата, тоест вкореняват се добре в кожните тъкани. Основният принцип на действие е имплантирането на конеца в различни слоеве на кожата, чрез малки завои и създаване на твърда рамка, върху която кожата е „опъната“ и е осигурен лифтинг ефект. Нишките са абсолютно невидими за другите и не се усещат от пациента по никакъв начин, поради което повдигането на конци се счита за доста удобен метод на разтягане и в повечето случаи се толерира без усложнения на всяка възраст.

Защо е необходимо повдигане на конеца?

Лифтинг на лице с конци е необходим за коригиране на възрастови кожни дефекти без използване на хирургични методи. До около 35 -годишна възраст лицето прилича на английската буква V, където брадичката е върхът на триъгълника, а зоните на началото на скуловата дъга от двете страни са основите. След 30 години при хората се задействат процесите на естествено стареене, така че рамката на лицето отслабва, което се улеснява от загубата на влага от клетките на епидермиса и разрушаването на колагеновия слой. Кожата реагира първо на промените, настъпващи в клетките — (различни естетически дефекти), защото тя е най -големият орган на човешкото тяло, 90% съставен от съединителна тъкан.

Първият признак на стареене на кожата е деформация (увисване) на зигоматичната дъга, в резултат на което меките тъкани провисват, контурите на лицето се променят, зоните на напрежение, образували правилната «рамка», се изместват. Козметолозите отбелязват, че този проблем е най -визуално забележим, а гънките и гънките на кожата се поставят на второ място. Повдигането на конци помага за оформянето на скулите и повдигането им нагоре. Тази манипулация ще осигури стягане на всички тъкани по лицето, както и възстановяване на равномерен контур в опорните точки на рамката на кожата (бузите, брадичката, скуловите дъги).

Процедурата за повдигане на конеца ще реши следните проблеми със стареенето на кожата:

  • увиснали бузи;
  • Бръчки в ъглите на устните (бръчки на кукли);
  • Спускане на меките тъкани на лицето, на фона на свързания с възрастта спад в синтеза на еластин и колаген;
  • Двойна брадичка;
  • Назолабиални гънки от динамичен тип;
  • Дефицит на тъкани в областта на зигоматичната ямка.

Разновидности на повдигане на нишки

В днешно време естетичната козметология предлага няколко различни варианта за затягане на конеца. Те се различават по използваните материали, цена, продължителност и ефективност на резултата. Окончателното решение за избрания метод трябва да се вземе само след преглед от квалифициран козметолог. При избора на техника е необходимо да се вземат предвид не само характеристиките на техниките, но и финансовите ви възможности.

Полидиоксанонови нишки за удължаване на младостта на кожата. С помощта на специална игла са научени полидиоксанонови конци (PDO конци) да се имплантират в меките тъкани на кожата. В рамките на 6-8 месеца те се разлагат, като по този начин активират производството на колаген. Колагенът е основата на съединителната тъкан на всички човешки органи. Благодарение на колагена кожата има еластичност и здравина, поддържа мускулите и мастната тъкан. С възрастта производството на колаген намалява значително, което води до деформация на кожата (тя става по -малко еластична, образуват се бръчки. Материалът на нишките (Полидиоксанон) е полимер, който е абсорбиращ се материал, който отдавна се използва в медицина (в кардиохирургията, неврохирургията, гинекологията, акушерството, Основното предимство на материала е, че хидролизира много предвидимо (в рамките на 200 дни), а също така запазва висока якост през цялата хидролиза. Материалът не предизвиква отхвърляне или възпаление, но в процесът на разпадане предизвиква лека тъканна реакция.тело по естествен път.

Процес на разлагане. Самият процес е разделен на 2 етапа. В рамките на 12 седмици нишката практически не губи формата и здравината си. Освен това по влакното започват да се появяват пукнатини, водата прониква в нишките и в рамките на 60 дни нишката, губейки 90 процента от цялата си здравина, постепенно се срутва.

Процедура Silhouette Lift. Вид повдигане на нишки, при който се използват комбинирани нишки с висока якост. Такива нишки се състоят от термопластичен полимерен пропилен, преплетен с конуси от полимлечна и гликолова киселина, които се разтварят след определено време (след около 10 месеца). Този тип нишки нямат канали, така че са много по -здрави и по -дебели от стандартните нишки. Характеристика на този вид повдигане е, че той е прикрепен към неподвижните кости на черепа, което спомага за поддържане на резултата в продължение на 3 години. Предимства:

  • Може да се използва не само за лифтинг на лицето, но и за сериозно моделиране на зони с голямо количество тъкан;
  • Възможност за моделиране на тъкани чрез вече наличен достъп с помощта на предварително инсталирани нишки;
  • Може да се комбинира с всякакви други козметични процедури;
  • Лесно се отстранява в случай на странични ефекти.

Недостатъкът на тази техника е необходимостта да се направи разрез с дължина около 1,7 см в областта на горната темпорална линия на париеталната кост.

Нишки Aptos. Нишки от руско производство, които са много по-евтини от чуждестранните аналози. От производството технологията непрекъснато се подобрява, което значително се отразява на качеството на материала и улеснява техниката на имплантиране. Нишките се състоят от капролак, който съдържа полимлечна киселина, която не само подобрява рамката на кожата, но и стимулира синтеза на собствени протеини: еластин и колаген. Предимства и недостатъци:

+ Проста технология на имплантиране (пункция), не изисква разрези;
—  Съществува риск от скъсване на конеца, затруднено отстраняване;

Избор на конци. Типът фейслифт на конец се избира от козметика индивидуално, въз основа на прегледа и състоянието на кожата на пациента. Лекарят е длъжен да ви предупреди за всички възможни последици от този или онзи вид повдигане.

Как протича процедурата?

Трябва да се отбележи, че процедурата по вдигане на конеца е болезнена, въпреки локалната анестезия. Процедурата изисква одобрението на няколко специалисти, а именно терапевт, козметолог и дерматолог. Ако пациентът няма противопоказания, процедурата може да се извърши в същия ден. Няколко дни преди фейслифта на конец, трябва да спрете да пиете алкохолни напитки, да избягвате физически натоварвания и топлинни процедури.

Приемът започва с почистване на кожата, където козметикът нежно отстранява остатъците от грим, замърсявания, прах и други частици от лицето. Почистващото средство не трябва да съдържа алкохол или силни аромати. След това пробивите се третират с антисептик за предотвратяване на тъканни инфекции или гнойно-възпалителни процеси. След това върху кожата се нанася специална миеща се маркировка, която определя посоката на нишките. След това се извършват пробиви в определени точки, където се инсталират канюли, през които ще се вкарват нишките. След това нишките се въвеждат по даден вектор и в края отново се обработват местата на пробиване.

Специалистите на нашата мултидисциплинарна клиника Estemed имат богат опит в областта на фейслифта на конец. Нашите експерти ще ви помогнат да изберете техниката, която отговаря на вашия тип кожа, а също така ще запази ефекта за дълго време. Запишете си час и ние ще отговорим на всички ваши въпроси.