(+359) 884 712222 | 52 12222 estemedclinic@gmail.com

Кола маска

Депилацията включва методи за премахване на косми с восъци, растителни смоли, естествени пасти. Такива техники са обединени от един термин — Депилация, тъй като се отстранява само космената тръба, без да се разрушава фоликула.

Всичко, което трябва да знаете за кола маската!

Биоепилация с восък е подходяща за почти всеки. Добре се понася от всички типове кожа, дори чувствителна. Това е най -бързият начин за депилация. Депилацията на краката отнема само 20 минути, а депилацията на подмишниците — 15 минути.

Растежът на косата не спира, но спира и с редовни процедури ви позволява да постигнете забележима деградация на корена на косата и значително спиране на растежа на косата в епилираната зона. Ако практикувате кола маска веднъж на 3-5 седмици, тогава растящите косми ще бъдат по-тънки, по-слаби и по-меки на допир.

Много важен момент е правилният избор на восък и неговата температура. Изборът на материал зависи от вида на косата и частта от тялото, върху която се извършва кола маска. На големи площи се използват прозрачни восъци, а на деликатни участъци по -плътни състави с кремообразна текстура.

Предимства на восъчна депилация

Технология банджа
Епилацията на коса с помощта на восъчен патрон и хартиени ленти се извършва върху области с малка чувствителност: крака, бедра, гръб.

Ръчна технология
Обезкосмяването с горещ восък се извършва върху чувствителни зони: зоната на бикините, подмишниците и лицето. Восъкът се нанася със шпатула и се отстранява на ръка.

Бърза епилация
Това е основният критерий за избор на този метод. Восъкът може да улови достатъчно голяма площ от тялото и да отстрани лентите достатъчно бързо.

Против растеж на косата
Особеността на кола маска е, че нанасянето на материала изобщо не боли «според растежа» на косата, а премахването много бързо «срещу растежа» на косата.

Експертни съвети оценете за и против

Плюсове на кола маска:

 • Биоепилацията е подходяща за почти всеки тип кожа, нормалното зачервяване на кожата след депилация бързо отшумява.
 • Ниска цена — кола маска е евтин и достъпен метод за временна епилация.
 • Бързина. Една сесия отнема средно 30 минути.
 • Възрастната коса става по -мека. При честа употреба на биоепилация косата става по -тънка и не расте толкова гъсто, освен това краищата на косата са заострени и няма «ефект на четина»

Недостатъци на кола маска:

 • Болезненост на процедурата. Тънката кожа е особено чувствителна към процедурата за биоепилация.
 • Косата се отстранява срещу растежа и съществува риск от врастнали косми, ако техниката на майстора е неправилна.
 • Временен козметичен ефект, космите не се отстраняват трайно, израстват отново след 2-3 седмици
 • Депилацията се извършва с горещ восък (60-70 градуса) и има списък с противопоказания за загряване на кожата (вижте по-долу)

Декилационна зона — депилация бикини

Депилацията в зоната на бикините е много по -приятна от бръсненето.

Нюансите на кола маска в зоната на бикините

За да се постигне епилация заедно с космения фоликул, е необходимо плътно да се залепи нанесеният восък върху повърхността на кожата. За биоепилация на бикини майсторът подготвя кожата с лосион, който премахва остатъците от козметиката за тяло и спира изпотяването.

След това загрятият восък се нанася върху кожата по посока на растежа на косата, след това със специална хартиена салфетка или с рязко движение се отстранява срещу растежа на косата. Високата температура по време на нанасяне позволява на кожата да се «запари», да разшири порите и в резултат на това да премахне повече косми с по -малко болезнени усещания.

Остатъчният восък се отстранява с масло, което успокоява кожата ви. По този начин восъчната бикини прави кожата на тази област еластична и гладка.

Особености на депилацията на воска

С кола маска, епилация настъпва срещу растежа. Нанасяне на материал чрез растеж, и отстраняване — срещу. Тази техника улеснява нанасянето на восък върху кожата, по -бързо от шугаринга, но понякога отчупва косата. Много често с този проблем и в резултат на врастнали косми идват клиенти, които практикуват кола маска у дома. За да избегнете счупване, трябва да направите депилация от професионалист и да използвате добър восък.

Восъкът е наистина горещ, той се нагрява до температура 60-70 градуса и при наличие на разширени вени, паякови вени и висока пропускливост на малки капиляри, тази процедура може значително да влоши състоянието.

Също така, ако имате много бенки, брадавици, стърчащи образувания — депилацията с горещ восък може да провокира по -нататъшното им увеличаване. Спазването на правилата и разпоредбите, протокола на процедурата, ще помогне не само да се избегне нараняване на кожата, но и да я направи абсолютно безопасна за вас.

Противопоказания за депилация на воска

 • нарушение на целостта на кожата (ожулвания, порязвания)
 • доброкачествени кожни лезии
 • дерматологични заболявания
 • разширени вени (локализация на засегнатите вени на мястото на епилация)
 • тежка хипертония
 • патология на сърдечно -съдовата система
 • инфекциозни заболявания
 • остра форма на херпес
 • диабет
 • бременност