(+359) 884 712222 | 52 12222 estemedclinic@gmail.com

Лазерно подмладяване на кожата с CO2 лазер

Първо, за апарата. За тези цели се използва фракционен CO2 лазер, който генерира «точково» излъчване, наречено «DOT». В резултат на излагане на лазерно лъчение се образуват участъци в кожата, които са преминали термична обработка в микро дози. Ако погледнете тези участъци от кожата в увеличение, тогава можете да поправите, че до тях ще има области, които не са «получили» топлинната доза и следователно не са се променили. С други думи, механизмът на свръхпрецизно действие на лазерното лъчение върху микрозоните се задейства съгласно предварителния план за лечение. По -рано това беше невъзможно да се постигне, тъй като нямаше такава „целенасочена“ ударна технология. Сега можем да извършим щадящ ефект върху горните слоеве на кожата, които се характеризират с ниско съдържание на водния компонент, и да извършим дълбок термичен ефект, за да стимулираме процеса на неоколагенеза, т.е. стартира процеса на подмладяване, което води до образуване на подновен колаген и еластин .. В същото време процесът на регенерация на кожни тъкани, третирани с фракционен лазер с помощта на изразен дълбок процес — фототермолиза, протича доста бързо и можем да видим ефектът се получава практически за два до три дни. В същото време бих искал да отбележа, че след такава процедура пациентът може да не скрива лицето си, а да живее и работи в нормален ритъм, в повечето клинични случаи, още на следващия ден. Ефектът, който пациентът очаква, а именно подмладяване на кожата и повишаване на нейната еластичност, може да се види още след първата лазерна процедура.

Необходимо е допълнително да се посочи, че такова фракционно лазерно подмладяване на кожата може да се извърши върху всички фототипове на кожата. В същото време лазерният ефект удря кожата не само под наблюдението на козметолог, но и с цел да се избегне т. Нар. „Човешки фактор“-под контрола-наблюдение на самото устройство с наличието на вграден -в компютърна система за контрол на процедурата. Тази процедура за подмладяване на кожата е толкова безболезнена, че в повечето случаи никой не се нуждае от анестезия. Какво друго може да се отбележи, което е отличително и положително в тази лазерна технология за подмладяване на кожата? Разбира се, това е, че след излагане на лазерно фракционно излъчване, използващо тази технология, се получава хомогенно възстановяване на кожния епител и няма риск от белези и хиперпигментация, както при някои други технологии, използвани в козметологията.

Често пациентите питат какъв е индивидуалният подход към всеки пациент, възможно ли е да се извършат тези процедури за подмладяване на кожата с лазер, като се вземат предвид индивидуалните характеристики на повърхността на кожата, възрастта, фототипа на кожата? Да, когато е изложен на фракционни лазери DEKA, козметологът има възможност да регулира оптимално параметрите на радиация за подмладяване за всеки отделен пациент. По този начин става възможно провеждането на процедурата в съответствие не само с максимално индивидуално разработения алгоритъм на ефективност, но и с повишена степен на безопасност.

Казвате, всичко е доста модерно, индивидуално и безопасно. Същото ли е за всички лазери или този лазер има предимства? Да, тази лазерна система има значително и уникално предимство, а именно способността да сканира участъка от кожата, където се извършва подмладяващата процедура. Тази система се нарича Hi-Scan, която разпределя лазерната енергия в равни пропорции в цялата зона за лазерно третиране. Интересен факт е, че в резултат на този уникален механизъм е възможно да се премине лазерен лъч в дълбоките слоеве на кожата, без да се наранят тъканите в съседство с лазерния лъч. Посоченият механизъм на действие включва режима на подаване на импулси SmartStack, който е уникален за лазерните устройства и предоставя на козметолога възможността да въздейства върху една и съща специфична област от един до пет пъти с увеличаване на времето за лазерна обработка на полето и плътност на работната енергия. Изброените уникални свойства на системата SmartXide Dot ни позволяват да характеризираме посочения технологичен продукт на фирма DEKA като една от най -модерните технологии за хардуерно лазерно подмладяване на кожата на лицето и други области на тялото.

Да, може би си мислите, интересна и много важна процедура за процеса на подмладяване на кожата. И колко такива процедури са ви необходими, за да постигнете ефекта? Какво да правим по -нататък? Въпросът е много специфичен и на него може да се даде конкретен отговор: за да се постигне оптимален ефект, за да се подмлади кожата, е необходимо да се подложи на курс на лечение, който струва от две до четири процедури, въпреки че е важно да се отбележи, че видимият ефект ще бъде вече след първата процедура. След това, след края на курса на подмладяване на кожата, трябва да минат около четиринадесет до двадесет и осем дни (всичко това е строго индивидуално) и ще бъде възможно да се запише постигнатото подобрение в състоянието и текстурата на кожния слой. Процесът на подмладяване на кожата, стартиран от лазерно лъчение, обаче не свършва дотук. В рамките на шест месеца има постепенна промяна в степента на еластичност на кожния слой.

Може би си мислите, че само вие и вашите близки ще наблюдавате подобряването на състоянието на кожата. Не. Нашите специалисти ще следят резултата от подмладяващия курс след края на експозицията на фракционния лазер в рамките на една седмица, а след това и след месец. Ние ще извършим останалите стъпки за контрол въз основа на индивидуалните характеристики на текущия процес на подмладяване на кожата ви. Това се прави, за да се коригира процесът в точното време и по този начин да се увеличи продължителността и тежестта на получения ефект от подмладяването на кожата. Можете да видите, че средно резултатът от лазерното подмладяване трае няколко години.