(+359) 884 712222 | 52 12222 estemedclinic@gmail.com

Разлика между лазерна епилация и IPL

Ключовата разлика между лазерната епилация и IPL е видът на използваната светлина. IPL (Intense Pulsed Light Technology) е широколентов импулсен източник на светлина, за разлика от лазер, който е мощен лъч от концентрирана светлина. И в двата случая светлината въздейства върху меланина в космените фоликули, така че може да се постигне постоянен ефект. Професионалната лазерна епилация действа по -избирателно, като много висока енергия действа директно върху космения фоликул, а не върху околната кожа. Затова професионалната лазерна епилация дава бързи резултати и е подходяща за по -тъмни тонове на кожата. Енергията, честотата и цвета на косата са определящите фактори за ефективността на лечението, докато източникът на светлина, било то лазерна или интензивна импулсна светлина, играе второстепенна роля.

Методи

Светлинни импулси от IPL и лазер достигат до корена на косата, въздействайки върху меланина. Тази стимулация уврежда корена и след няколко процедури предотвратява растежа на нова коса от този корен. Идеалната комбинация за постигане на най -ефективен резултат е тъмната коса и светлата кожа.

Има ли смисъл да посещавате салони, където се прави епилация?

Кое бихте предпочели: епилация в салона или у дома? Епилацията у дома спестява време, но трябва да се прави редовно. Професионалната епилация в салона със специалист, който знае цялото ноу-хау, може да даде по-бързи резултати. Крайният резултат и в двата случая ще бъде един и същ – значително намаляване на растежа на косата.