(+359) 884 712222 | 52 12222 estemedclinic@gmail.com

Урология — диагностика и лечение на урологични заболявания

Урологията е клон на медицината, който изучава заболявания на бъбреците, пикочните пътища и мъжките полови органи.

Съществуват редица урологични проблеми, които засягат както мъжете, така и жените. Те включват по -специално бъбречни заболявания (пиелонефрит), уретери, пикочен мехур (цистит, синдром на свръхактивен пикочен мехур), уролитиаза и други.

Все пак повечето от пациентите на уролога са мъже. Те се внасят в лекарския кабинет поради заболявания на гениталните органи: възпалителни процеси на простатната жлеза, уретрата, нарушения на сексуалната функция и пр. Освен това урологът се занимава с проблемите на мъжкото безплодие.

Уролозите на Estemed владеят всички съвременни методи за диагностика и лечение на урологични заболявания. Свързвайки се с тях, пациентът може да бъде сигурен, че диагнозата ще бъде поставена своевременно и точно, а процедурите са предписани оптимални и ефективни.

Клиники по семейна медицина Estemed разполагат с най -модерното оборудване за диагностика и лечение на урологични заболявания и предлагат широк спектър от услуги:

  • лечение на цистит, уринарна инконтиненция и други нарушения на уринирането;
    комплексна терапия на еректилна дисфункция (импотентност), ускорена еякулация, възстановяване на потентността и качеството на полов акт;
  • лечение на мъжкото безплодие, включително най -съвременните медицински и хирургични техники, както и подготовка за използване на асистирани репродуктивни технологии, като изкуствено осеменяване със сперма, IVF, ICSI, PICSI;
  • лечение на хроничен простатит, везикулит;
  • комплексна диагностика и корекция на свързания с възрастта андрогенен дефицит, както и андрогенен дефицит при затлъстяване, метаболитен синдром (въз основа на резултатите от предварителното пълно лабораторно изследване);
  • диагностика и подбор на консервативна терапия за доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ, за която преди това е бил използван терминът «аденом на простатата»);
  • Ултразвук на простатата и семенните мехурчета (включително трансректален), пикочния мехур, бъбреците; Доплер ултразвук на съдовете на пениса с еректилна дисфункция;
  • пълен лабораторен преглед, лечение на полово предавани инфекции;
  • извършване на урологични операции (включително микрохирургични) в собствената ни напълно оборудвана болница с възможност за използване на обща анестезия: обрязване на препуциума, протезиране на отсъстващ или отстранен тестис, корекция на кривина на пениса; операции при варикоцеле, воднянка на мембраните на тестисите; отстраняване на новообразувания в тестиса, епидидима и пениса; други видове хирургични интервенции.

Профилактика на урологични заболявания

Експертите обръщат внимание: с възрастта рискът от урологични проблеми се увеличава значително. Ето защо, както на мъжете, така и на жените, особено след 40-50 години, силно се препоръчва да посещават уролог поне веднъж годишно. Обстоен преглед и диагностика ще разкрият много проблеми още преди началото на клиничните прояви и ще предприемат необходимите мерки навреме.

От друга страна, също се препоръчва да посетите консултации на уролог в юношеска възраст, когато тялото все още е в етап на формиране. През този период могат да се открият незначителни отклонения от нормата, например разширени вени на семенната връв, проблеми с външните генитални органи и неспускане на тестисите. Навременното обжалване при уролог ви позволява да коригирате нарушенията и да осигурите професионален контрол върху развитието на тялото на подрастващия и неговото здраве.

Специална група пациенти са мъже, които са на преглед преди брака или в подготовка за зачеване на дете. Днес съзнателното решение за посещение на лекар и вниманието към тяхното здраве, както и отговорният подход към семейното планиране се отбелязват като нова положителна тенденция сред мъжете по света.